16.5.11

Sataa


Koko viikon on tuullut kovaa, navakasti kuten ilmatieteen laitos sanoo. En ole onnistunut tapaamaan ystäviäni sorsia, jotka tosin olivat vähän ujoja. Pari tuttua varista on rääkäissyt epämiellyttävästi, eli ei ole tahtonut minua missään nimessä reviirilleen.

Oletan että linnut ovat nyt pesimäpuuhissaan. Ne suojelevat itseään ja ihminen on kaikkiaan niiden mielestä hankala tyyppi, vaikka niiltä saakin ruokaa. Jos ei muuten niin jätteistä.

Aurinko on paistanut, mutta ei kuumasti. Se on hyvä koska pyöräkypärä muuten kiehauttaa aivot. Pyörä on tullut pölyiseksi, se on pestävä.

Sade alkoi tänään, hitaasti, mutta kyllä se on tosissaan tulossa. Olen miettinyt muutamia ympäristöasioita viime aikoina. Ne vaivasivat siihen määrään, että niistä piti kirjoittaa.

Mutta kuvissa näkyy merenlahden alennustila. En ole huomannut että kaupunki olisi tehnyt lahden siivoamiseksi yhtään mitään. Minäkin olen sinne kerran soittanut, kun näin vuosi sitten keväällä jonkun putken pään alueella kaloja uimassa vatsa ylöspäin.


Ei tuonne uimaan voi mennä, ei sinne voi edes pudota.


2 kommenttia:

 1. Ripsa, sulla se on kyky pohtia "vihatoomasti" asioita, jotka ovat vaikeita; luin tuon kirjoituksesi Kotisivu 2:lta.

  (Olet varmaan sinäkin huomannut bloggerin oikuttelut?)

  Minä olen lukenut Linkolaa aika paljon. Ehkä kaikki hänen kirjansa ja huomattavimmat pamflettinsa (omistankin muutaman) ja seurasin hänen aktiiviaikanaan kirjoittamia postauksia myös Suomen Kuvalehdestä 1990-luvulla. Ovat lehdet tallella mökillä vieläkin.

  Olen ollut myös joissakin tilaisuuksissa, joissa hänelle on annettu suunvuoro. Muistaakseni viimeksi joskus 90-luvulla (sekin) Treen filosofiapäivillä.

  Linkolaan on helppo yhtyä monessa mielessä ja ymmärtää, että hänen "suosituksensa" miljardien ihmisten hävittämisestä ovat osittain myös huutomerkkejä, että hänen muutkin mielipiteensä kuultaisiin. Onhan niitä muitakin sanojia, mutta kuullaanko heitä kun eivät kiroa riviensä välissä ihan oikeastikin?

  VastaaPoista
 2. Aha, bloggeri ei anna kirjoittaa omaan blogiin kommentteja. On tämä hauskaa.

  En ymmärtänyt kopsata vastaustani sinulle, Valto.

  Olen varmaan lukenut kaikki Linkolan kirjat. Mutta en tiedä ovat ne mainitsemasi Suomen kuvalehden artikkelit mukana joissakin kirjoissa vai eivät. Minusta sinänsä on hieno juttu että Linkola on saanut painetuksi kaikki nuo artikkelinsa ja kirjansa. En tiedä saisiko kukaan kirjaa ulos enää tuollaisin mielipitein. Siis perustelluin mielipitein.

  Pidän siitä että Linkola on tinkimätön. Pidän myös siitä että hän ei erottele liian tiukasti yleistä ja yksityistä. Ja hän käyttää myös tunnetta kun siltä tuntuu - sitäkään ei aina sallita n.k. tietokirjassa.

  Kenellä tahansa ihmisellä kestää kauan, ennen kuin hän tajuaa että on olemassa eturistiriitoja valtiossa kuin valtiossa, jotka ovat sovittamattomia. 1970-luvulla puhuttiin työstä ja pääomasta, nyt puhutaan luonnosta ja ihmisestä. Mutta myös edelleen rahasta!

  Olen samaa mieltä myös tuossa miljardien tappamisessa. Se on retorinen keino!

  Mitä Linkola sanoi Tampereen filosofiapäivillä?

  VastaaPoista

Kommentointi on suotavaa, mutta ei pakollista