2.6.12

Sadetta tuulee

Vanhat luuni ilmoittivat eilen että on matalapaine. Tutkijat ovat päätyneet siihen että ilmapuntarius joissain ihmisissä johtuu siitä, että vaurioituneiden luiden nivelten ja muiden sellaisten veri syöksähtää pintaan kun paine madaltuu.

Korkeapaineella ihminen pysyy kasassa koska hän on tiiviin ilman puristuksessa. Matalalla kaikki tulee pintaan. Kyllä ne olivat joitakin kanadalais-yhdysvaltailaisia oikeita tutkijoita.

Mutta eilisaamusta asti tämä CCR:n biisi on soinut päässäni. Se on hyvä ja sitä voi kuunnella koska se vähän helpottaa oloa.


5 kommenttia:

 1. Niin tai jompikumpi näistä, mielentilan tai maun mukaan:

  http://www.youtube.com/watch?v=lIPan-rEQJA

  http://www.youtube.com/watch?v=qnkvhSlUU2o

  Hienoja teoksia molemmat, niin lyhyet erikoiset kuin pitkätkin.

  VastaaPoista
 2. Jaaha. Bloggeri ei ilmeisesti pane kommenttiin upottamalla biisejä.

  En ymmärrä mitä ne siellä konehuoneessa tekevät, mitään fundamentaalista muutosta ei ole tapahtunut, paitsi että en yhtään enää tiedä mikä on mitä. En siis saanut pannuksi sun kommentin linkkejä kuviksi...

  Mitä tulee CCR:ään yleensä, niin en ole juurikaan niitä kuunnellut, niin kuin Dylania, Chicagoa tai Steppenwulffia, tai Country Joe ja Fish. Mulla on sellanen tunne että CCR ei ollut sillä tavalla kovaa rockia, että se olisi taistelevaa. En siis tarkoita rytmiä.

  Vietnamin sodan varjo oli kaiken yllä. Ja nyt sataa. Eikun just nyt ei sada mutta ihan pian varmaan. Tuuli repii tuomista lehdet, ei tule linnuille syömistä syksyksi, noista bird cherryjen oksista.

  Muuten ihmiset ovat tainneet häipyä jonnekin tai niillä on kahden päivän krapula: sain koko tuulisen merenlahden itselleni. Yritin keskustella varispariskunnan kanssa, mutta ne eivät olleet keskustelutuulella. Vaikutti siltä, että maapesä ei ollut kovin hyvällä paikalla, ensimmäinen irrallaan oleva koira syö munat ja/tai poikaset.

  Ai niin mutta se pesän on varmaan pudonnut puusta! Nyt vasta ymmärsin miksi ne olivat niin hermona.

  VastaaPoista
 3. Heli,

  tänään on kuulemisen kanssa vähän heikommin. Menen yläkertaan ja panen Dvorakin levylautaselle. Olen kuullut sen tosi monta kertaa. Arvuuttelen aina minkä kansallisuuden kansanmusiikki soi missäkin osassa. Niitä on aika paljon.

  Ehkä kuitenkin tsekkien. Mutta käsitykseni mukaan hän todella matkasi ristiin rastiin. Perheen miehet ja vanhin flikka ovat sukukokouksessa siellä nyt.

  VastaaPoista
 4. No niin, tuokaltainen aivoitus noista sidoksistasi taisi viivähtää mielessäni, kun tuo Uusi maailma muutoin tuli sattumalta juuri kuunteluvuoroon. Onhan se varsin rikas teos, mutta toistaiseksi minulla on niin monia uusia mieltymyksiä, etten tiedä meneekö tuo top 10-20 joukkoon.

  VastaaPoista
 5. Heli,

  minä en aikoinaan kyennyt kuuntelemaan vanhempieni harrastamaa, lähinnä kuuntelemaa lukuunottamatta kotoisia laulutuokioita (meillä laulettiin aina!) musiikkia sen jälkeen kun koti hajosi kun olin 17-vuotias.

  Mutta oli siinä arvokysymyksiäkin taustalla, tottakai. Luulen että vanhempani pitivät rockia metelinä, jazz sen sijaan sai heiltä sympatiapisteitä. En tiedä miksi.Isän nuorempi veli improvisoi hienosti pianolla ihan chicagolaisjazzia ja ulvoi mukana. Lapsilla ja aikuisilla oli hauskaa.

  Luulen että laskin aikoinaan CCR:n tanssittavaksi musiikiksi. Tykkäsin tanssimisesta, vaikka miehen mukaan se näyttää lähinnä heinäsirkan hyppelyltä. Ei se mitään, kun synnyin (keskosena), niin isä sanoi että näytin lähinnä hämähäkiltä.

  Tolkutonta että ilman mitään syytä minua pidetään milloin minäkin hyönteisenä! Torakkaa minusta ei ole toistaiseksi kukaan tehnyt mikä johtunee siitä että minulla on niin paljon pörröistä tukkaa.

  Enkä hypi ihmisten niskaan niin kuin torakat tekivät New Yorkin Lower East Sidella.

  VastaaPoista

Kommentointi on suotavaa, mutta ei pakollista