3.4.15

Valoa
VALO VIRTAA SISÄÄN

Ikkunan takana kevään pitkä eläin
auringonvalon läpikuultava lohikäärme
virtaa ohi kuin loputon
lähiöjuna – emme ehtineet nähdä päätä.

Rantahuvilat siirtyvät sivusuuntaan,
ne ovat ylväitä kuin ravut.
Patsaat vilkkuvat auringossa.

Avaruuden raivoisa tulimyrsky
muuntuu maahan hyväilyksi.
Lähtölaskenta on alkanut.

Tomas Tranströmer: Kootut runot 1954-2000
Suom. Caj Westerberg, Tammi 20014 kommenttia:

 1. Hyvää Pääsiästä! Kaunis runo ja kuva. Onko sinun joulukaktus uudelleen kukassa niinkuiin minun?

  VastaaPoista
 2. Marja-Leena,

  Vietä rauhallinen ja mukava pääsiäinen! Täällä on nyt pitkänäperjantaina vähän taivas pilvessä, aamulla oli taivas välillä aukikin.

  Tomas Tranströmer on viimeisin ruotsalainen joka sai Nobelin kirjallisuuspalkinnon. Viime viikolla hän kuoli, jo päälle 80-vuotias. Hieno runoilija. Ehkä häntä on julkaistu myös englanniksi? Usein ainakin nobelistit saavat englanniksi käännettyjä kirjoja julkaistuksi. Riippuu kustantajasta.

  Minun ja monen muunkin joulukaktus on hurjistunut kukkimaan toisen kerran jo. Tosin joulunaikaan se ei kovin monta kukkaa tuottanut, nyt on edelleen nuppuja.

  VastaaPoista
 3. Tranströmerin kirjat ovat saatavana englanniksi ja olen lukenut joitakin runoja netistä. Todella hieno.

  Minulla on pari ns. joulukaktusta jotka tavallisesti kukkivat pari kertaa vuodessa, kivasti ei yhdessä. Joskus sattuu jouluksi mutta usein syksyllä ja taas joulun jälkeen, niinkuin yksi joka on nyt kohta lopussa.

  Nuorin tytär tulee kotiin tänään pääsiäistä viettämään. Hän asuu lähellä mutta muu perhe ovat kauempana ja eivät tule tällä kertaa. Video puhelut hoemenna!


  VastaaPoista
 4. Marja-Leena,

  sain kirjan lahjaksi vissiin vuonna 2002 ja kun tämä on kootut runot, niin lukemista riittää. Runoissa on se hauska puoli se, että voi luulla lukeneensa jonkun jutun, mutta tajuaa sitten uudestaan lukiessaan, että ei ole ymmärtänyt runoa ollenkaan! Sillä lailla runoista riittää kymmeniksi vuosiksi!

  Niin ja pääsiäinen! Se on kiva ihan vain siksi, että lapset tulevat kylään! On ollut mukavaa. Täysi hulina päällä, mutta kivaa.

  VastaaPoista

Kommentointi on suotavaa, mutta ei pakollista